Ανόρθωση μαστών

Ανόρθωση μαστών ή μαστοπηξία είναι η χειρουργική επέμβαση που επαναφέρει τους πεσμένους μαστούς και τις θηλές στην αρχική τους θέση.

Η πτώση των μαστών είναι ιδιαίτερα συχνή δυσμορφία και οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος των μαστών, στη βαρύτητα, στη χαλάρωση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και στην υποστροφή των μαστών μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους. Η πτώση των μαστών επιταχύνεται από κληρονομική επιβάρυνση, από την αστάθεια του βάρους και από την αποφυγή χρήσης στηθόδεσμου.

Το κύριο πρόβλημα στην πτώση των μαστών είναι η χαλάρωση και η περίσσεια του δέρματος που προκαλούνται από το βάρος ή τη διάτασή τους. Αυτός είναι ο λόγος που όλες οι τεχνικής ανόρθωσης των μαστών βασίζονται στην αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει.

Με τη μαστοπηξία επιτυγχάνουμε ανύψωση και καθήλωση των μαστών και των θηλών σε υψηλότερη θέση και αφαίρεση του χαλαρού δέρματος με αποτέλεσμα τη  σύσφιγξη και την επαναφορά των μαστών σε νεανική όψη.

Στις περιπτώσεις που η πτώση των μαστών δεν είναι μεγάλη η ανόρθωσή τους μπορεί να γίνει μόνο με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται ανόρθωση και ταυτόχρονη μεγέθυνση των μαστών με ελάχιστη, δυσδιάκριτη μετεγχειρητική ουλή. 

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 2 ώρες και απαιτεί την παραμονή στην κλινική για 5-24 ώρες. Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι εφικτή μετά από δύο 24ωρα.