Ανόρθωση μηρών

 

Η χαλάρωση και το "κρέμασμα" της έσω κυρίως επιφάνειας των μηρών είναι αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες και προκαλεί αντιαισθητικές πτυχές και ανωμαλίες της έσω επιφάνειας των μηρών.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη του δέρματος των μηρών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Η απώλεια, με την πάροδο του χρόνου, της σπαργής και της ελαστικότητας του δέρματος είναι μόνιμη, μη ανατάξιμη. Για το λόγο αυτό η μόνη αποτελεσματική και μόνιμη λύση είναι η αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος.

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ των μηρών βασίζεται στην έλξη του δέρματος προς τα άνω, μέσω οριζόντιας τομής στη ρίζα του μηρού, στην αφαίρεση του πλεονάζοντος τμήματος και στη συρραφή του στη νέα θέση. 

Στις περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης απαιτείται πρόσθετη κάθετη τομή κατά μήκος της έσω επιφάνειας του μηρού προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή σύσφιγξη.  

Οι μετεγχειρητικές ουλές σβήνουν σταδιακά στους επόμενους 6-10 μήνες.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 2-3 ώρες και απαιτεί την παραμονή στην κλινική για 24 ώρες. Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι εφικτή μετά από 3-4 24ωρα με τη χρήση ελαστικής φόρμας για 30 ημέρες.