Ανόρθωση Γλουτών

Η πτώση των γλουτών είναι συγγενής ιδιομορφία ή αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες και προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας και μειωμένης θηλυκότητας.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη και ανόρθωση των γλουτών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Η μόνη αποτελεσματική και μόνιμη λύση είναι η χειρουργική ανόρθωση.

Η ανόρθωση ή λίφτινγκ των γλουτών βασίζεται στην έλξη τους προς τα άνω, μέσω τομής σχήματος "V" (τομή τάνγκα) με κορυφή στον κόκκυγα και πλευρές προς τα άνω και έξω. Παραμένει λεπτή ουλή ιδίου σχήματος που καλύπτεται από το εσώρουχο και το μαγιό μέχρι να σβήσει σταδιακά στους επόμενους 8-12 μήνες.

Τα τελευταία χρόνια η ανόρθωση των γλουτών, σε ελαφρά πτώση, επιτυγχάνεται με ειδικά πλέγματα σιλικόνης που τοποθετούνται μέσω οριζόντιας τομής 5cm.

Το ελαστικό πλέγμα σιλικόνης επιτρέπει την κινητικότητα και προσαρμογή της περιοχής στις διάφορες στάσεις του σώματος.

Στις περιπτώσεις υποπλασίας των γλουτών είναι δυνατή η αύξηση του όγκου τους με τοποθέτηση, κάτω από το δέρμα ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 2-3 ώρες και απαιτεί την παραμονή στην κλινική για 24 ώρες. Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι εφικτή μετά από 3-5 24ωρα. Επιβάλλεται η χρήση ελαστικού κορσέ για 30 ημέρες.