μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι ή πολλαπλή έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών σε ορισμένα σημεία του σώματος με μικρές ενέσεις στο μεσαίο στρώμα του δέρματος δηλαδή στο χόριο.

Συνήθως χρησιμοποιούνται ουσίες όπως ισοπροτερενόλη, αμινοφυλίνη, καρνιτίνη, αργυνίνη, κολλαγενάση, προκαίνη, πεντοξυφυλλίνη υαλουρονιδάση, Φωσφατιδιλχολίνη και διάφορες βιταμίνες.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό του δέρματος με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα τα οποία τρέφουν το δέρμα, το αναζωογονούν, προωθούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, οξυγονώνουν τα κύτταρα και αναστέλλουν την εκφύλιση των λιποκυττάρων. Έτσι διατηρείται υγιές και αστραφτερό μειώνοντας και προλαμβάνοντας τις φθορές από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη γιατί γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες και ειδική συσκευή, η οποία επιτρέπει την ταχεία επαναλαμβανόμενη έγχυση δραστικών ουσιών, σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, στην περιοχή του σώματος που εφαρμόζεται.

Η μεσοθεραπεία βελτιώνει τη χαλάρωση του δέρματος, αποσβένει τις ρυτίδες του προσώπου και βελτιώνει την κυτταρίτιδα.