Ανόρθωση Γλουτών

Η πτώση των γλουτών είναι συγγενής ιδιομορφία ή αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες και προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας και μειωμένης θηλυκότητας.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη και ανόρθωση των γλουτών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Η μόνη αποτελεσματική και μόνιμη λύση είναι η χειρουργική ανόρθωση.

Περισσότερα
Λίφτινγκ

Ρυτιδοπλαστική είναι η χειρουργική διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος και των υποδόριων ιστών του προσώπου και του τραχήλου, με στόχο τη διάτασή τους και την απόσβεση των ρυτίδων και των άλλων σημείων του γηρασμού.

Η ρυτιδοπλαστική ονομάζεται και ρυτιδεκτομή, lifting ή πλαστική του προσώπου.

Περισσότερα
Ρινοπλαστική

 

Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που επιτυγχάνει την ανάπλαση της μύτης και την τροποποίηση της εμφάνισής της για κοσμητικούς λόγους ή για την αποκατάσταση συγγενών, μετατραυματικών ή μετεγχειρητικών ανωμαλιών.

Συχνά η δυσμορφία της μύτης συνοδεύεται από ανατομικές ανωμαλίες στο εσωτερικό της, γεγονός που προκαλεί δυσχέρεια της αναπνοής, ροχαλητό, ιγμορίτιδες και άλλες λειτουργικές διαταραχές.

Σε μεγάλο ποσοστό οι διαταραχές αυτές οφείλονται στη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, στην υπερτροφία των ρινικών κογχών και στην παρουσία αδενοειδών εκβλαστήσεων στο εσωτερικό της.

Περισσότερα
Μεγέθυνση μαστών

Αύξηση ή αυξητική των μαστών είναι η χειρουργική επέμβαση που επιτυγχάνει την αύξηση του μεγέθους των μαστών για κοσμητικούς λόγους ή για την αντιμετώπιση συγγενών ή μετεγχειρητικών δυσμορφιών.

Η αύξηση του μεγέθους των μαστών είναι δυνατή με επεμβάσεις μεταφοράς γειτονικών ή απομακρυσμένων, αυτόλογων ιστών από την ίδια τη γυναίκα.

Σήμερα εντούτοις η αύξηση των μαστών γίνεται κατά κανόνα με τη βοήθεια ενθεμάτων από αδρανή, βιοσυμβατά υλικά που είναι καλά ανεκτές από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις απόρριψης, δεν ενέχονται σε καρκινογένεση και δεν είναι αντιληπτές οπτικά και ψηλαφητικά. Τέτοια είναι τα ενθέματασιλικόνης.

Περισσότερα
Ανόρθωση μαστών

Ανόρθωση μαστών ή μαστοπηξία είναι η χειρουργική επέμβαση που επαναφέρει τους πεσμένους μαστούς και τις θηλές στην αρχική τους θέση.

Η πτώση των μαστών είναι ιδιαίτερα συχνή δυσμορφία και οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος των μαστών, στη βαρύτητα, στη χαλάρωση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και στην υποστροφή των μαστών μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλη απώλεια βάρους. Η πτώση των μαστών επιταχύνεται από κληρονομική επιβάρυνση, από την αστάθεια του βάρους και από την αποφυγή χρήσης στηθόδεσμου.

Περισσότερα
Κοιλιοπλαστική

Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς είναι συχνή δυσμορφία που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες κυρίως έγγαμες με παιδιά αλλά και άνδρες.

Πρόκειται για την περίσσεια δέρματος στην κοιλιακή χώρα που μερικές φορές είναι τόσο μεγάλη ώστε να αναδιπλώνεται προς τα κάτω και να σχηματίζει ποδιά που καλύπτει τα γεννητικά όργανα ή ακόμη και τους μηρούς (κρεμάμενη κοιλιά). Η δυσμορφία συμπληρώνεται από την παρουσία ραγάδων και την παραμόρφωση του ομφαλού.

Περισσότερα
Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική είναι η χειρουργική ανάπλαση των πτερυγίων των αυτιών με στόχο την αποκατάσταση συγγενών, μετατραυματικών ή μετεγχειρητικών ανωμαλιών.

Οι πιο συχνές συγγενείς ανωμαλίες στα πτερύγια των αυτιών είναι τα προέχοντα ή πεταχτά αυτιά, η υπερπλασία, η υποπλασία και η μερική ή ολική ανοτία. Πολλές είναι επίσης οι επίκτητες ανωμαλίες των πτερυγίων, με συχνότερες τον ακρωτηριασμό και τις νεοπλασίες.

Περισσότερα
Αποκατάσταση μαστού

Ο καρκίνος του μαστού έχει συχνά σαν αποτέλεσμα την μερική ή ολική απώλεια του οργάνου. Η μαστεκτομή προκαλεί δυσμορφία με σοβαρές ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις.

Σήμερα, ευτυχώς, ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να αποκαταστήσει αυτή τη δυσμορφία με τη δημιουργία νέου μαστού εφάμιλλου του αρχικού, που προϋπήρχε.

Περισσότερα
Βραχιονοπλαστική

 

Η χαλάρωση του δέρματος στα μπράτσα και η συσσώρευση λίπους προκαλούν τη γνωστή αντιαισθητική κρεμάμενη χορδή που είναι ιδιαίτερα εμφανής με ανυψωμένα χέρια.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται σήμερα αποτελεσματικά με συνδυασμό λιποαναρρόφησης και αφαίρεσης του δέρματος που περισσεύει.

Περισσότερα
Λιποαναρόφηση

Η εντοπισμένη συσσώρευση λίπους είναι συχνή δυσμορφία που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες. Πρόκειται για την εκλεκτική συσσώρευση λίπους σε ορισμένες μόνο περιοχές του σώματος.

Τέτοιες περιοχές στις γυναίκες είναι οι γλουτοί και η έξω επιφάνεια των μηρών, η κοιλιά και η έσω επιφάνεια των γονάτων ενώ στους άνδρες παρατηρείται συχνότερα στην κοιλιακή χώρα και στον τράχηλο.

Περισσότερα
Σμίκρυνση μαστών

Μείωση ή μειωτική μαστών ή σμίκρυνση μαστών είναι η χειρουργική επέμβαση που επιτυγχάνει την ελάττωση του όγκου και την ταυτόχρονη, συνήθως, ανόρθωση των μαστών.

Η υπερτροφία των μαστών ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών σε όλο τον κόσμο, τόσο για κοσμητικούς όσο και για λόγους υγείας. Η μεγαλομαστία αυξάνει την περίμετρο και τον όγκο του άνω μισού του σώματος, περιορίζει τις επιλογές ένδυσης, δυσχεραίνει την κίνηση και την άθληση, συνοδεύεται σχεδόν πάντοτε με πτώση των μαστών, προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας και κατωτερότητας στη γυναίκα, δυσχεραίνει την ψηλάφηση και τον έλεγχο των μαστών, αυξάνει την πιθανότητα νόσησης των μαστών, προκαλεί πόνους στον αυχένα και στη ράχη και δυσκολεύει την αναπνοή. Επιπλέον η μεγαλομαστία ευθύνεται για διαφόρων ειδών ερεθισμούς και δερματοπάθειες, κάτω από τους μαστούς.

Περισσότερα
Αφαίρεση ουλών

Κάθε διατομή ή τραυματισμός των ιστών πυροδοτεί τον μηχανισμό επούλωσης ο οποίος, μέσω παρατεταμένης περίπλοκης διεργασίας, καταλήγει στο σχηματισμό ουλής.

Στο εσωτερικό του οργανισμού οι σχηματιζόμενες ουλές είναι αόρατες και υπό τον όρο ότι δεν δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα δεν ενοχλούν. Αντίθετα στην επιφάνεια του σώματος οι ουλές είναι εμφανείς και προκαλούν τόσο λειτουργικά όσο και κοσμητικά προβλήματα με σοβαρές ενίοτε ψυχολογικές, επαγγελματικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Περισσότερα
Βλεφαροπλαστική

 Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους.

Με την βλεφαροπλαστική επιτυγχάνονται:

  • Αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων
  • Αφαίρεση της προβολής του ενδοκογχικού λίπους (σακούλες) στα κάτω βλέφαρα.
  • Αφαίρεση ογκιδίων και στιγμάτων (ξανθελασμάτων, αδενωμάτων, πανάδων κλπ.
  • Διόρθωση της εκστροφής του κάτω βλεφάρου (γεροντικό εκτρόπιο).
  • Σύσφιξη των μυών των βλεφάρων.
  • Απόσβεση των ρυτίδων στις έξω γωνίες των ματιών (πόδι χήνας).
  • Αλλαγή του σχήματος και της φοράς των βλεφαρικών σχισμών.
  • Επαναφορά της όψης του προσώπου σε προγενέστερη ηλικία.
Περισσότερα
Ανόρθωση μηρών

 

Η χαλάρωση και το "κρέμασμα" της έσω κυρίως επιφάνειας των μηρών είναι αποτέλεσμα του χρόνου και της αστάθειας του βάρους. Παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες και προκαλεί αντιαισθητικές πτυχές και ανωμαλίες της έσω επιφάνειας των μηρών.

Πολλές μέθοδοι και συσκευές υπόσχονται σύσφιγξη του δέρματος των μηρών αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Περισσότερα
Ανισομαστία

Ανισομαστία ή ασυμμετρία των μαστών είναι η ορατή διαφορά στο μέγεθος, στο σχήμα ή στη θέση μεταξύ των δύο μαστών.

Μικρές διαφορές στο μέγεθος, στο σχήμα ή στη θέση των μαστών παρατηρούνται συχνά σε πολλές γυναίκες. Οι διαφορές αυτές, όταν είναι δύσκολα αντιληπτές, θεωρούνται φυσιολογικές και δεν χαρακτηρίζονται σαν ανισομαστία. Μεγαλύτερες όμως διαφορές, είναι διακριτές και προκαλούν πολλαπλά προβλήματα στις γυναίκες.

Περισσότερα
Γυναικομαστία

Η υπερτροφία των ανδρικών μαστών χαρακτηρίζεται με τον όρο γυναικομαστία επειδή, σε υπερτροφία μεγάλου βαθμού, οι μαστοί του άνδρα μοιάζουν με αυτούς της γυναίκας.

Η υπερτροφία των ανδρικών μαστών εμφανίζεται σε έφηβους αλλά και σε ενήλικες. Τα αίτια που την προκαλούν είναι συχνά ασαφή (ιδιοπαθής υπερτροφία). Ενοχοποιούνται οι ορμονικές διαταραχές ή οι απότομες ορμονικές αλλαγές στην αναλογία οιστρογόνων / τεστοστερόνης, η υπερευαισθησία των μαζικών αδένων στη δράση ορμονών, οι χρόνιες παθήσεις των νεφρών και του ήπατος, η λήψη ορισμένων φαρμάκων, η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ορμόνες και η παχυσαρκία. Η τελευταία προκαλεί συσσώρευση λίπους στους μαστούς που χαρακτηρίζεται ως λιπομαστία ή ψευδο-γυναικομαστία.

Περισσότερα
Ανάπλαση σε μεγάλη απώλεια βάρους

Η μεγάλη, απότομη απώλεια βάρους που οφείλεται σε δίαιτες, ασθένειες ή χειρουργικές επεμβάσεις παχυσαρκίας έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων λίπους από το σώμα και ιδιαίτερα κάτω από το δέρμα. 

Περισσότερα
allagi-fyllou

Η αλλαγή ή επαναπροσδιορισμός φύλου είναι σήμερα εφικτή νομικά και χειρουργικά. Είναι δυνατή η αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών αλλά και η τροποποίηση εσωτερικών οργάνων με στόχο την προσαρμογή τους στο επιθυμητό φύλο.

Η διαδικασία απαιτεί απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία θα γίνει η τροποποίηση των στοιχείων του Ληξιαρχείου. Η απόφαση εκδίδεται με την προσκόμιση βεβαιώσεων από ψυχίατρο, ενδοκρινολόγο και πλαστικό χειρουργό που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της αλλαγής.

Η αλλαγή φύλου απαιτεί, κατά κανόνα,  συνδυασμό επεμβάσεων και, συχνά, συνεργασία πλαστικού χειρουργού, γενικού χειρουργού και γυναικολόγου. 

Περισσότερα
Ανάπλαση γεννητικών οργάνων γυναίκας

Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας εκδηλώνουν νωρίς σοβαρές μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές. Οι τοκετοί, λόγω της διαστολής των μυϊκών στοιβάδων, οδηγούν αναπόφευκτα στη χαλάρωση του κόλπου, στη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης ή και στην πλήρη απώλειά της, σε βαριές περιπτώσεις.

Τα έξω γεννητικά όργανα εμφανίζουν συχνά υπερπλασία ή χαλάρωση των μικρών και των μεγάλων χειλέων, υπερτροφία των αδένων ή βλάβες του δέρματος και των βλεννογόνων (σπίλους, αδενώματα, κύστεις κλπ.).

Περισσότερα
Ανάπλαση γεννητικών οργάνων άνδρα

Μικροφαλία

Το μήκος του πέους, σε πλήρη στύση, από την ηβική σύμφυση μέχρι την κορυφή της βαλάνου κυμαίνεται φυσιολογικά από 10 έως 15 εκ με μέσο όρο τα 13 εκ. 

Η μέση διάμετρος, σε χάλαση, υπολογίζεται σε 2,8 εκ. Το μήκος του πέους δεν μετριέται ποτέ σε χάλαση. Το πολύ μεγάλο πέος είναι δυνατόν να εμφανίσει στυτικά προβλήματα λόγω αυξημένων αναγκών αιματώσεως προκειμένου να επιτευχθεί στύση.

Περισσότερα